KONFERANSE

Konferanse

12.oktober 09.00-18.00

 

Tema for dagen - Innovasjon og Nyskaping

 

«Made in Horten» skal by på faglig påfyll fra anerkjente foredragsholdere – både lokale og nasjonale. Vi ønsker at temaene som presenteres brer seg fra interessant og nyttig, til annerledes og inspirerende. Konferansen vil sende publikum hjem med en god følelse

 

Så kan man avslutte dagen med en hyggelig fest, der servering av mat og drikke, samt underholdning gjør at deltakerne kan sosialisere og trives.

 

«Made in Horten» skal være en årlig arena for næringslivet i Horten. Vi ønsker at vårt innovative næringsliv skal få markedsført seg mot resten av næringslivet i Horten, elever i videregående, studentene på Høyskolen i Sørøst-Norge og andre aktører også utover kommunegrensen.

 

Vår målsetning er å skape en arena for å knytte kontakter og samarbeid. Vi tilrettelegger for gode arbeidsmuligheter i løpet av dagen, med gratis wifi og utleie av møterom og håper at næringslivet får en matnyttig og inspirerende dag.

MØT VÅRE FOREDRAGSHOLDERE

_________

CHRISTIAN BROSSTAD

Forbrukerrådet

 

Christian Brosstad har jobbet i Forbrukerrådet det siste året. Tidligere var han kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen. Christian ble kåret til “Årets digitale leder” på Kommunikatøren 2016. Han har også vunnet prisen ”Årets ildsjel” på Social Media Days i 2014. Han er kjent for sine forrykende og ufiltrerte foredrag om bruk av sosiale medier i næringslivet. “Dette er en person som ikke bare har løftet sin egen bedrift inn i den sosiale verden, men har satt standarden for sosiale medier i hele Norge”, skrev juryen i sin kåring.

 

MERETHE SCHANKE AASLAND

PHD Ledelse

«Jakten på nyskapende løsninger med beina på jorda.»

 

Merethe Schanke Aasland fra Horten, er psykolog med Phd, og har skrevet doktorgrad om destruktiv ledelse i arbeidslivet. Hun har bl.a jobbet med konflikthåndtering, lederutvikling, traumer og krisehåndtering, samt arbeidet klinisk med barn og familier. Hun er for tiden ansatt ved Poliklinikk for rus og avhengighet, Sykehuset i Vestfold - samt Universitetet i Bergen

 

LASSE BERNTZEN

Høyskolen i Sørøst-Norge

«Hvordan skape en god innovasjonskultur?

 

 

Lasse Berntzen er dosent ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Han har spesielt arbeidet med innovasjon i offentlig forvaltning, med fokus på IKT-basert innovasjon og bruk av teknologi for demokratisk deltagelse.

 

FREDRIK JEAN-HANSEN

Innovasjon Norge

«Kundestyrt innovasjon mot et internasjonalt marked.»

 

For å forbedre innovasjonspolitikken, må den designes ut fra dyp forståelse av hvordan nye varer og tjenester faktisk blir kommersielle suksesser i internasjonale markeder. Kommersiell suksess handler om å forutse hva som vil kunne etterspørres i et marked i fremtiden, for innovasjonsprosessen kan ta fra måneder til flere år. Innovasjon Norge bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter.

Fredrik Jean-Hansene er seniorrådgiver ved IN sitt Vestfold-kontor i Horten.

 

BIANCA SIMONSEN

Gjør en Forskjell

«Når livet blir tøft, må du blir tøffere»

 

 

Bianca har en bachelorgrad i barnevern med videreutdanning i veiledning og coaching. I tillegg har hun flere sertifiseringer blant annet innen relasjonell ledelse.

I dag er hun eier av firmaet

Gjør en forskjell AS.

Bianca er et fyrverkeri på scenen. Med faglig tyngde og humor, forener hun fag, teori, praksis og egne erfaringer i temaer som: kommunikasjon, relasjonell ledelse, arbeidsglede, selvledelse, selvfølelse og mot. Tilhørerne vil sitte igjen med nye relasjonelle ferdigheter og kommunikative verktøy.

OVE KENNETH NILSEN

forenkle.no

«Hvordan forenkler man alt?»

 

 

Ove Kenneth Nilsen er filmklipper, kreativ leder, triatlet, soulsanger, Capoeira instruktør og er mannen bak den veldedige organisasjonen 

Long Life Shorts som forebygger drukning i Afrika.

Alt dette til tross for han vokste opp med følelsen av at verden var for komplisert og overveldende.

Han har også en egen podcast "Forenkle" hvor han deler de beste forenklingstipsene fra alle ekspertene han har intervjuet.

Dette er et foredrag som kombinerer Ove Kenneths forskjellige talenter i en kreativ presentasjon om hverdagsforenkling.

 

LENE C. ALBERTSEN

Hocus Focus Creative

«Det startet med en # - Hvordan Horten innoverer markedsføringen i et lokalsamfunn »

 

Lene Cathrine Albertsen - partner i Hocus Focus Creative. Markedsfører og historieforteller, som lagde filmen #HortenLove, og har siden vært involvert i alt arbeidet med HortenLove. Hun har lang erfaring fra reklamebransjen i Oslo, hvor hun har drevet en av de største postproduksjonshusene for film og reklame siden 2001. Nå satser hun og hennes partnere i Horten, og har etablert Hocus Focus Creative - et kreativt produksjonsselskap som leverer alt fra reklamebyråtjenester, til ferdigstillelse av film og reklame.

 

HOPP

Linda Jacobsen & Tommy Strøm Skjørberg

«HOPP»

 

HOPP – helsefremmende oppvekst, høster anerkjennelse fra hele landet.

HOPP skal legge til rette for mer fysisk aktivitet og et sunnere kosthold for alle barn i barnehage og skole.

Initiativtaker Linda er født og oppvokst i Horten og er en ivrig Hortensborger. Hun brenner for sosiale likheter i helse, et aktivt og inkluderende nærmiljø, og helsefremmende barnehager og skoler.

Tommy er innflytter til Horten, med opphav fra det høye nord.

Han har et sterkt ønske om økt trivsel, motivasjon, fysisk og psykisk helse og læringsutbytte og bedre læringsmiljø for alle barn i Hortenskolen 

 

 

TONJE FLACK

Fuel Box

«Gode samtaler spiser strategi til frokost»

 

Ikke gå glipp av å få innsikt i verktøyet organisasjoner som DNB, Telia Norge, Bavaria, Olav Thon med flere, benytter i utvikling av sine ledere og team!

Innovasjon skapes alltid av mennesker for mennesker. I en tid der endring skjer hyppig og kravet til både effektivisering og innovasjon er stort, må vi ta bevisste og aktive valg for å skape møteplasser ansikt til ansikt. Ikke bare for å trives, men for å lykkes! Foredraget bevisstgjør og inspirerer, og FuelBox er verktøyet som skaper en arena for den gode samtalen.

LASSE KOKVIK

Bauer Media AS

«Digitaltskiftet - fra FM til DAB

konsekvens og muligheter.»

 

Hortensmannen Lasse Kokvik er CEO i Radio Norge/Bauer Media. Tidligere bakgrunn for MTG systemet hvor han bl.a. har hatt posisjoner som salgsdirektør og Administrerende direktør for TV3 og MTGs fri-tv kanaler i Norge. Han er en god kommersiell strateg med en sterk operativ legning og en musikk elsker.

 

HÅKON PREUS

Pilot Schjærven

«Det startet med en # - Hvordan Horten innoverer markedsføringen i et lokalsamfunn »

 

Pilot med Håkon Preus i spissen har ledet forprosjektet for den digitale platformen #HortenLove. Håkon er strategisk rådgiver og daglig leder for Pilot - innovasjonsbyrået i Schjærven gruppen. De jobber med prosjekter for merkevarer som Bergans, Eika-alliansen og Hortenlove. Digital teknologi endrer verden og vi bistår med posisjonering, strategi- og konseptutvikling for å utnytte nye kommersielle mulighetsrom som endringene skaper. Har bl.a. egen erfaring med konsekvenser av digitaliseringen av fotobransjen med familieselskapet Preus Foto.

ILDA DESIGN AS

Camilla Johansen

«Edlere deler»

 

 

Camilla Johansen står bak Ilda Design. Smykker som forteller historier, ytrer meninger, inspirerer og motiverer.

Alle smykkene hennes har en historie å fortelle og oppfordrer ofte folk til å lytte til seg selv, gå ut å av komfortsonen og tro på egne evner.

I de kolleksjonene hun har laget til nå, utfordrer hun folk til å tro på seg selv, like seg selv, tørre å ta noen sjanser, og rope ut hvis de tror på noe!

 

Camilla har de siste årene hatt mange spennende prosjekter hvor hun blant annet har laget et pungsmykke i forbindelse med Tusvik&Tønne og et vaginasmykke med Asan.

7Sense AS

Max Tangen og Frode Stensaa

«En jordnær historie om digitalisert vanning.»

 

Produktene fra 7Sense Products overvåker både folk og grønnsaker. Med sine egenutviklede robuste og trådløse sensorer har de kontroll på omgivelsene – enten det er CO2 i et potetlager eller radon i en barnehage.

Innovasjonshuset 7Sense utvikler også teknologi for andre – enten det er en gründer med en god idé eller Rolls Royce Marine som trenger hjelp.

Selskapet eies 100% av de ansatte.

Frode lever og ånder for innovasjon og teknologiutvikling, og er representert i styrene til Electronic Coast og Vannklyngen (Norwegian Clean Water). Gründer av 7Sense.

Max er en av åtte eiere i 7Sense-gruppen og han er levende opptatt av innovasjon, anvendt teknologi og markedsorientert produktutvikling.

SILICIA - Vestfold Technology Incubator

"5 miutter med gründere"

 

 

Silicia - Vestfold Technology Incubator er med på å skape teknologibedrifter som løser morgendagens utfordringer, og er en del av SIVAs nasjonale inkubatornettverk.

På made in Horten får vi høre kort fra noen av gründerne derfra.

Tonje Flack leder:

«Den gode samtalen»

5 personer møtes til en prat i «talkshow-stil».

 

Tonje Flack fra Fuelbox benytter utvalgte spørsmål fra kommuniasjonsverktøyet Fuelbox og vi får oppleve live "Den gode samtalen" .

 

På scenen møter vi:

Ragnar Sundklakk - Rådmann Horten

Hanneli Bugge - Buggegården

Asgeir Bjørkedal - Norautron AS

Bianca Simonsen - Gjør en Forskjell

Harald Østerberg - «Prosjekt Vekstetablerere»

 

Maria Myraune

«Pause for å klarne tankene på jobben».

 

Hva gjør vi med selve kilden til innovasjon: mennesket? I en tid hvor vi ”alltid er på” kreves det mye for å være tilstede og fokusert gjennom en arbeidsdag. Vi trenger mekanismer for å senke stressnivået og ta vare på mennesket i oss for å kunne være kreative og nytenkende. Klokken 12.20 og 12.40 kan du i Geraldines Gallery bruke noen minutter denne dagen på å lære noen nyttige triks fra instruktør Maria Myraune. Hun leder deg gjennom en kort seanse med meditasjon og teknikker for bedre tilstedeværelse på arbeidsplassen.

 

Maria driver med menneskelig utvikling ved Villa Alvetre i Åsgårdstand, hvor folk inspireres til å tenke nytt om det livet vi lever, og ikke gå i de samme gamle mønstrene. Fokuset er å ta vare på hele mennesket, og stimulere til vekst, kreativitet og mer fred med seg selv.

 

 

PROGRAM

DEL 1 - PROGRAM

09.00-12.00

 

Åpning av messe v/

Ordfører Are Karlsen

-

Christian Brosstad

-

Lasse Berntzen

-

Merethe Schanke Aasland

-

Tonje Flack

 

I Lunsjpausen

12-13.00

 

12.20 og 12.40

«Pause for å klarne tankene på jobben».

 

Ta turen til Geraldines Studio og bruk noen minutter i nydelige omgivelser på å lære noen nyttige triks fra Maria Myraune.

 

-

 

12.30

Konsert med Kongelige Norske Marines musikkorps

 

I Marinemusikkens egne lokaler - Torpedoverkstedet i nabobygget kan du nyte vakker musikk fra en av Norges ledende blåseensembler.

 

 

DEL 2 - PROGRAM

13.00-15.30

 

Bianca Simonsen

-

Lasse Kokvik

-

Fredrik Jean-Hansen

-

Håkon Preus & Lene C.Albertsen

-

Ove Kenneth Nilsen

DEL 3 - PROGRAM

16.00-18.00

 

3 Lokale cases:

Ilda Design AS

7Sense AS

HOPP

-

SILICIAS GRÜNDERE

-

«Den Gode Samtalen»

med:

Ragnar Sundklakk

Asgeir Bjørkedal

Hanneli Bugge

Bianca Simonsen

Harald Østerberg

F E S T

18.30 -02.00

 

Snaddermat, god drikke og live musikk med PLASTIC PADDIES.

 

Avslutt en inspirerende dag med mingling, hygge, latter og bra folk!

 

Inkludert i prisen er

mat, ett glass vin, øl eller mineralvann og live musikk.

© Copyright 2015. All Rights Reserved.